You are here: Home » Декупаж » Хенд мейд – декупаж

Хенд мейд – декупаж

Декупаж – це новий модний напрямок в русі хенд мейд. Він завоював безліч шанувальників не просто так. Адже хороший, красивий хенд мейд декупаж може зробити будь-хто з першого ж разу. А різноманітність ідей, об’єктів до застосування і матеріалів – просто неймовірно велика кількість.

Отже, що ж таке декупаж. Все просто – це декорування чого завгодно за допомогою готових паперових малюнків. Можна сказати, що це специфічна «просунута» аплікація корисних в житті речей. «Декупажити» можна все: посуд, гребінці, меблі, взуття, сумки, годинники, Хенд мейд - декупажквіткові горщики… Продовжувати список можна нескінченно довго. Історію свою хенд мейд декупаж веде з 18-го століття з Франції. За цей час ця техніка розвинулася, розрослася, з’явилися сучасні різноманітні матеріали, але суть колишня – прикрашати!


Ідеї для декупажу можна брати, звичайно, з голови. Але якщо не знаєте з чого почати або не можете ніяк оформити ідею в уяві, то на допомогу прийде наш портал. Тут зможете знайти безліч ідей, робіт, побачити майстер-класи, тощо.

Розглянемо докладніше як, чим, якими матеріалами проводиться хенд мейд декупаж.

Порядок дій такий. Вибравши об’єкт і ідею декупажу, спершу поверхня очищається, зачищається наждаком, шпаклюватися. Якщо є необхідність, то ґрунтується. Раніше обов’язковою вимогою був білий фон предмета, тому наносилася базова біла фарба. Тепер же це може бути абсолютно будь-який колір, або взагалі без спеціального покриття. Але все ж тонове фарбування використовується часто.

Після повного висихання фарби вирізається обраний малюнок і приклеюється. Причому клей наноситься або зсередини, на тильну сторону малюнка, або, що найчастіше, зверху. Тому що найкращим і найчастішим матеріалом використовується, щоб зробити хороший, якісний хенд мейд декупаж, тонкі паперові картинки (в основному серветки). Після висихання аплікації, її можна покрити лаком або ще раз клеєм, розведеним з водою для фіксації.Хенд мейд - декупаж

Ще раз про папір. Для декупажу використовуються тришарові серветки або спеціальні декупажні карти. Серветки більш поширені, тому що їх найлегше дістати. Така серветка з малюнком спочатку вирізається, потім розбирається на три шари і лише верхня використовується. Однак зараз все йде в хід: газети, журнали, фотографії, ноти … Починати краще з серветок. Виріб завжди вийде, заодно отримаєте досвід.

Про клей. Є спеціальний клей для декупажу, але для початку можна користуватися звичайним ПВА. Єдиний недолік – з часом він може отримати жовтий відтінок. Лак для покриття використовується акриловий. Він може бути матовий/глянсовий, наноситися пензлем або з балончика, але шарів має бути мінімум 2, а взагалі 5-7.Хенд мейд - декупаж

Якщо Ви вирішили зайнятися творчістю і випробувати техніку хенд мейд декупаж, то починати рекомендуємо з рівних поверхонь: кухонна дошка, піднос. Тоді у Вас все точно вийде, а ми бажаємо ідей і натхнення!

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *