You are here: Home » Добавити вироби ручної роботи – продати хендмейд

Добавити вироби ручної роботи – продати хендмейд

Перше питання, яке стоїть перед кожним майстром, що вирішив продавати свої вироби ручної роботи, це – де знайти покупців? Кожен вибирає свою стратегію: хтось бере активну участь у виставках handmade товарів, хтось співпрацює з магазинами і он-лайн майданчиками, а хтось знаходить замовників через власний сайт, блог або сторінку в соц. мережах. Для наших читачів ми пропонуємо розмістити на нашому сайті свої вироби ручної роботи! 

Ваше ім'я (обов'язково)

Ваш email (обов'язково)

Назва виробу

Опис виробу, ваша контактна інформація

Ціна

Тип доставки

Додати фото виробу

Як продати хендмейд в інтернеті?

Що робити, щоб улюблене хобі приносило не тільки задоволення, але і дохід?

Вкажіть адекватну ціну

Після того, як ви вирішите, які саме вироби будете продавати, погляньте на них “критично” – так, як це роблять покупці: чи все в них добре, можливо, щось варто змінити або поліпшити? Чесно відповідайте на питання, чи варто товар тієї суми, яку ви за нього просите. Важливо, щоб ціна не тільки покривала всі витрати на матеріали і роботу, а й була прийнятною для покупців. Перевірте ціну на аналогічні або схожі товари на популярних платформах для продажу хендмейд – це дозволить краще зорієнтуватися в ціноутворенні.продавати хендмейд

Виберіть ефективний канал продажів

Наступний крок – вибір каналу продажів. Найзручніше продати хендмейд в інтернеті – так ви зможете приділити більше часу створенню нових виробів. Одного разу розмістивши детальну інформацію про товари, не потрібно буде відповідати кожному відвідувачу на одні і ті ж питання. Крім того, ваші роботи побачать тисячі потенційних покупців, не обмежені географією. Продавати вироби в інтернеті можна в соціальних мережах, на особистому сайті або спеціалізованих платформах. На відміну від перших двох варіантів, працювати з хендмейд-майданчиками набагато зручніше і вигідніше: не потрібно платити за рекламу або розробку, і вони привертають зацікавлених покупців.

Красиво презентуйте виріб

Якщо ви вирішили продати хендмейд в інтернеті, варто пам’ятати про те, що клієнт не має можливості розглянути їх вживу. Тому особливу увагу варто приділити фотографіям. Ваш виріб може бути найкрасивішим, корисним і оригінальним, але потенційні клієнти не звернуть на нього увагу, якщо він невдало сфотографований. Як цього уникнути? По-перше, фотографії повинні бути якісними, а зображення чітким, щоб клієнт зміг докладно розглянути виріб з усіх боків. По-друге, знімати вироби краще при денному освітленні, так кольори будуть максимально близькими до реальних. Краще знімати товари на нейтральному однотонному тлі, щоб він не перетягував на себе увагу. Подбайте про те, щоб товари на фото були в хорошому стані, без пилу, подряпин і інших дефектів.

Додайте вичерпний опис

Додайте ємний і зрозумілий опис кожного товару: вкажіть розміри виробу, розкажіть про його переваги та особливості, повідомте, скільки часу займає його виготовлення. Можливо, у цій речі є історія, якою варто поділитися з потенційними покупцями. Обов’язково розкажіть про те, як можна оплатити замовлення і які варіанти доставки ви можете запропонувати, постарайтеся відповісти на всі питання, які можуть виникнути у клієнтів.

Швидко реагуйте на запити

Оперативно відповідайте на всі питання і замовлення клієнтів, давайте їм максимально розгорнуті відповіді. Пам’ятайте, що чим довше клієнт очікує вашого дзвінка або повідомлення, тим менше ймовірність, що він підтвердить своє замовлення.

Незалежно від того, де саме ви продати хендмейд (в соціальних мережах, на спеціалізованих майданчиках або особистому сайті), просіть клієнтів залишати відгуки після того, як вони отримують замовлення: позитивний досвід інших людей допоможе потенційним клієнтам прийняти рішення про покупку.

Робіть більше, ніж від вас очікують

Невеликий подарунок, відправлений разом із замовленням не створить дірку в вашому бюджеті, але приємно здивує і порадує клієнта, деякі майстри заздалегідь закладають витрати на такі сюрпризи в ціну готового виробу. Давайте клієнтам більше, ніж ті очікують і тоді вони будуть повертатися до вас знову і знову.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *