You are here: Home » Декупаж » Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

Не за горами Новий рік – найчарівніше, зворушливе і сімейне зі свят. У магазинах і супермаркетах вже починають з’являтися блискучі ялинкові прикраси та гірлянди. Їх асортимент з року в рік тільки зростає, вражаючи уяву і роблячи вибір все складнішим. Однак чому б не створити щось своє, неповторне і унікальне? Сьогодні відповідний момент для того, щоб задуматися про створення ялинкових іграшок своїми руками. Уявіть, як приємно буде бачити творіння своїх рук на святковій ялинці з року в рік! Зроблена своїми руками ялинкова іграшка може стати справді безцінним подарунком для рідних і близьких. А сучасні техніки виготовлення іграшок настільки зрозумілі і доступні, що новорічну прикрасу зможе зробити навіть дитина.

Для того, щоб виготовити ялинкову іграшку своїми руками, використовуються найрізноманітніші матеріали. Папір, тканина, ґудзики, кришечки від пляшок, пряжа і намистинки – стати в нагоді може що завгодно! Якщо ви в’яжете гачком або спицями або можете плести з бісеру, ваші таланти легко знайдуть застосування при виготовленні новорічних прикрас. Зв’язати можна що завгодно: від повітряних ажурних сніжинок і дзвіночків до Діда Мороза і символів року.

Останнім часом велике поширення набула техніка декупажу. Можна використовувати її і при виготовленні ялинкових іграшок своїми руками. Її безсумнівний і великий плюс в тому, щоб взяти нічим не примітну або ту що вийшла з моди прикрасу – і наповнити її життям, вдихнути індивідуальність, використовуючи лише підручні засоби і власну фантазію. Сьогодні ми розповімо, як подарувати друге життя старим ялинковим кулям з облупленою фарбою або зробити твором мистецтва дешеву китайську, з пластику.

Отже, нам знадобиться:

– стара ялинкова кулька (або нова пластикова);
– серветки для декупажа;
– плоскі кисті з синтетики;
– акрилові фарби (в даному випадку біла і світло-жовта);
– клей ПВА;
– блискітки;
– манна крупа.

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

Отже, приступимо до виготовлення ялинкової кулі в техніці декупаж.

  1. Нанести трохи білої фарби на губку і покрити кульку. Стежити, щоб фарба на губці не висихала, тоді вона буде створювати ілюзію снігу.

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

2. Оброблену таким чином кульку повісити сохнути. У цей час можна зайнятися серветками для декупажу. У них потрібно відокремити верхній шар і акуратно вирізати малюнок.

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

3. Коли кулька висохне (приблизно через годину), розвести клей ПВА з водою 1:1 і приклеїти малюнок за допомогою кисті, почавши від середини і поступово просуваючись до країв.

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

4. Покрити кульку світло-жовтою фарбою для створення фону. Після висихання кульки покрити лаком.

5. Шарик готовий, тепер потрібно його прикрасити. Для цього додати в білу фарбу трохи манної крупи – це буде «сніг».

6. Нанести суміш на кульку де ви хочете. Коли висохне, покрити лаком і декорувати блискітками.

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

Існує багато способів зробити ялинкові іграшки своїми руками. Пробуйте різні – і ваша ялинка буде найкреативнішою, а виготовлені власноруч новорічні прикраси будуть радувати вас ще багато років!

Ялинкова іграшка своїми руками: майстер-клас

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *