You are here: Home » Тематичні свята » Ялинкова іграшка: куля з паперу своїми руками

Ялинкова іграшка: куля з паперу своїми руками

Сьогодні ми будемо робити дуже симпатичну ялинкову іграшку з паперу, що має форму кулі!

Для такої паперової кулі, вам доведеться пожертвувати будь-якою старою книгою, що саме по собі не дуже приємно! Однак щоб не псувати новорічного настрою і все-таки виготовити таку цікаву іграшку, пропонуємо вам скористатися в якості робочого матеріалу старим журналом або газетами.

Приготуйте такі матеріали та інструменти для роботи:

  • ножиці або канцелярський гострий ніж;
  • склянка;
  • ручка;
  • два металевих колечка;
  • старий журнал;
  • звичайні канцелярські скріпки;
  • клей ПВА;
  • пензлики;
  • голка з ниткою;
  • сріблясті блискітки.

Для початку, вам потрібно намалювати на сторінках старого журналу безліч однакових кружечків. Ідеальними помічниками в цій нехитрій справі стануть стакан і звичайна кулькова ручка!

shar-bumagi-2

Коли кола будуть намальовані в достатній кількості, потрібно буде озброїтися ножицями, або ж спеціальним ножем для паперу, його ще називають художнім, і вирізати всі кружечки, до єдиного!

Накладіть одне коло на інше, щоб вийшла ціла стопка. А тепер намітьте центральну смугу, іменовану діаметром і прошийте по всій її довжині відразу всі кружечки. Найкращим буде скористатися для цієї мети швейною машинкою – строчка буде рівною, красивою, та й з роботою ви впораєтеся набагато швидше, ніж вручну!

shar-bumagi-1

А тепер вас чекає «найбільш» важка робота, яка вимагає не тільки посидючості, але й уважності! Вам доведеться озброїтися клеєм ПВА, пензликом і скріпками, і змащуючи в потрібних місцях краю кружечків, користуючись для скріплення сохнучих заготовок скріпками, спорудити таку ось паперову конструкцію:

shar-bumagi-4

Після повного висихання клею не забуваємо зняти всі скріпки.

Наклейте на торцеві частини кулі маленькі кружечки із закріпленими на них металевими кільцями:shar-bumagi-6

Протягуємо крізь колечка нитку, робимо з неї петельку, завдяки якій наша куля буде красуватися на новорічній ялинці:

Протягуємо крізь колечка нитку, робимо з неї петельку, завдяки якій наша куля буде красуватися на новорічній ялинці:

shar-bumagi-3 (1)

Наша ялинкова іграшка у вигляді кулі з паперу майже готова, залишається тільки змастити клеєм ПВА розбіжні серединки кулі і нанести на них трохи сріблястих або золотистих блискіток!

Куля з паперу, зроблена своїми руками повністю готова і чекає своєї черги, щоб зайняти своє почесне місце на нашій лісовій красуні!shar-bumagi-5-336x264.jpg.pagespeed.ce.jzyGpZJT7H

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *