You are here: Home » Квілінг » Ялинкова іграшка з паперу: майстер клас

Ялинкова іграшка з паперу: майстер клас

Різнокольорові смужки якісного паперу – тільки основа для хороших виробів в техніці квілінг. За витками вузьких смужок з целюлози, часом, виходить не тільки побачити кінцевий задум, а й втілити його повністю.

Квілінг хороший тим, що це дуже доступна техніка в плані інструментів і матеріалів. Посидючість, уважність і терпіння – і все вийде.

Впевнена, це у вас є. Так що давайте спробуємо створити зовсім невелике диво – зробити декоративну шишечку. Нехай вона буде з паперу, але ми спробуємо організувати справу так, що вона буде навіть цікавіша справжньій. Починаємо?

Отже, для цього нам знадобляться наступні матеріали та інструменти:
– Смужки для квілінгу коричневого і світло-коричневого кольорів шириною 3 мм
– Мікробісер білий
– Клей ПВА, універсальний UHU
– Дріт срібляста або нитка
– Шило або інший інструмент для квілінгу
– Ножиці для паперу

Почнемо!

1. Наша ялинкова іграшка з паперу буде складатися з декількох елементів – «лусочок». Для створення однієї «лусочки» шишечки необхідно склеїти в довжину одну смужку коричневого кольору і половину смужки світло-коричневого відтінку. Для однієї іграшки таких заготовок знадобиться 28 штук:

Ялинкова іграшка з паперу

2. Отриману смужку скрутити, починаючи зі світло-коричневого кінця, за допомогою інструменту для квілінгу і дати ролу розпуститися. Потім пальцями лівої руки зрушити центр і защепіть пальцями правої руки протилежний край спіралі. Підклеїти кінець смужки:

Ялинкова іграшка з паперу

3. Вийде елемент квілінгу «Крапля», у якій закруглений кінець так само необхідно защепити:

Ялинкова іграшка з паперу

4. Перевернути елемент і пальцем злегка вичавити центр, надавши об’єм елементу. Потім відразу промазати клеєм ПВА і трохи зафіксувати форму. Залишити висихати. Таких елементів необхідно зробити 28 штук різного розміру. Найбільш довгі підуть на формування основи, а решта на 1-4 ряди, 5 ряд створюється з таких же елементів, скручених з однієї смужки коричневого кольору:

Ялинкова іграшка з паперу

5. Для того, щоб зробити імітацію блискучого інею, після повного висихання на край елемента з опуклого боку нанести трохи клею ПВА. Занурити в мікробісер. Залишити висихати:

Ялинкова іграшка з паперу

Ялинкова іграшка з паперу

6. Для складання іграшки використовувати клей універсальний UHU. На найбільш подовжений елемент по периметру приклеїти ще чотири «лусочки» шишечки. Дати висохнути. Потім до верхівки приклеїти смужку коричневого кольору, обмотати кілька разів, кінець зафіксувати:

Ялинкова іграшка з паперу

7. Отримуємо платформу для наступного ряду, за рахунок неї елементи будуть нещільно прилягати одне до одного, а злегка будуть піднятими. Кожному знову викладеному ряду необхідно давати висохнути. Потім знову обмотати смужкою і викладати далі:

Ялинкова іграшка з паперу

8. Для верхівки склеїти 4 смужки коричневого кольору, скрутити щільний рол і видавити пальцями форму конуса. Потім промазати порожнину елемента клеєм ПВА. Увага: центральний отвір, отриманий від інструменту, не повинно бути заповнений клеєм. Дати висохнути. Потім закріпити петельку з дроту, протягнувши її через центральний отвір. По контуру елемента з опуклого боку нанести клей ПВА, вмочити в мікробісер. Дати висохнути. Готову верхівку приклеїти до основної частини іграшки:

Ялинкова іграшка з паперу

Ось така у нас вийшла ялинкова іграшка з паперу шишечка!

Ялинкова іграшка з паперу

У цій же техніці можна створити і інші не менш чудові прикраси. Головне – фантазія і практика!

Ялинкова іграшка з паперу

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *