You are here: Home » Статті » Як фотографувати вироби ручної роботи?

Як фотографувати вироби ручної роботи?

Як фотографувати вироби ручної роботи, щоб фотографії виглядали естетично і закликали до покупки? У підготовленій збірці порад Ви знайдете відповіді на питання: як краще робити фотографії рукоділля.

Перш за все погляньте на деякі фотографії з рукоділлям:

вироби ручної роботи вироби ручної роботи вироби ручної роботи

Дійсно чудові аксесуари, трішки в стилі прованс. Езотеричні і красиві, але фотографії не до кінця передають їх атмосферу.

1. Світло – фотографії занадто темні. Щоб їх освітлити, потрібно змінити налаштування камери. Крім того, сприятливий вплив чинитиме зйомка біля вікна, обов’язково при денному світлі!

2. Фон – авторка намагалася створити атмосферу через різноманітність фону, однак ефект був нестійкий. Кадр перевантажений кольором. Подивіться нижче – красиво прикрашена пляшка у вінтажному стилі, але для очей дуже грубо!

вироби ручної роботи

Гарною ідеєю може виявитися звичайний фон в білому кольорі! Дуже універсальний фон, не відволікає увагу від виробу ручної роботи.

Для порівняння:

вироби ручної роботи

Фото зроблене на фоні бежевого пледа, при денному світлі, біля вікна, але сонячні промені не падали безпосередньо на виріб ручної роботи. Завдяки цьому виключається великі контрасти і засвітлювання. У графічній програмі можна збільшити контрастність і яскравість.

вироби ручної роботи

Кожна фотографія представляє вироби ручної роботи з іншої точки зору. Треба мати на увазі, що клієнт, купуючи через веб-сайт, не має можливості помацати речі. Добре, якщо на фотографіях видно деталі і структура!

вироби ручної роботи

 3. Фокус – дуже важливо, тому що кожен клієнт любить бачити, що купує. Проблема з’явилася тільки тут, де деякі елементи були вирізані і об’єднані в одне ціле. Різкість пропала, серця неприродно вирізняються від фону.

вироби ручної роботи

4. Баланс білого – ще один елемент, на який варто звернути увагу. Наведені вище фотографії були зроблені при штучному освітленні – фотографії, трохи пожовклі, особливо яскраві елементи. Щоб цього уникнути, необхідно встановити правильний баланс білого у фотоапараті. Наприклад, денне світло (при зйомці вдень), лампи розжарювання (при освітленні лампами розжарювання) і так далі.

5. Водяний знак – дуже впадає в очі, відволікає увагу від того, що ми хочемо продати. Водяний знак повинен бути не великий, в нейтральних тонах і більш прозорий.

6. Композиція – впливає на сприйняття нашого зображення; прості й типові предмети, завдяки кільком прийомам , можна показати в нестандартний спосіб, який приверне глядача.

6.1. Поділити фотографію 4 лініями на 9 рівних частин, а потім об’єкт розмістити в одній з так званих опорних точок, тобто в місцях перетину ліній. Завдяки цьому методу ми підвищуємо динаміку зображення, яке автоматично здається цікавішим. Підтвердження теорії ви знайдете на фотографіях нижче, самі оціните.

вироби ручної роботивироби ручної роботи

6.2. Поширена помилка – це розміщення всього в самому центрі кадру. У 90% випадків краще керуватися правилом 6.1, але що з рештою 10%? Фотографія об’єкта в центрі виправдовує себе при зйомці симетричних об’єктів.

вироби ручної роботи

6.3. Зробіть фото під деяким нахилом, вийде дійсно дуже красиво.

вироби ручної роботи

6.4. Прибрати зайвий простір на фотографії. Заздалегідь варто подумати чи зробити горизонтальний або вертикальний кадр. Надлишок білого простору на фото праворуч, відволікає погляд.

вироби ручної роботи

6.5. Ліній горизонту – суттєва особливо у фотографії архітектурної та ландшафтної тематики, визначає співвідношення камери- об’єкт – простір. Якщо основним елементом зображення є небо, дозволь йому зайняти 2/3 кадру, якщо щось, що знаходиться на землі, нехай пропорції будуть зворотні. В обох випадках лінія горизонту знаходиться в двох опорних пунктах.

вироби ручної роботи

Надіємося, що поради як фотографувати вироби ручної роботи стануть Вам у нагоді! 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *