You are here: Home » Майстер-класи » Вінок закоханих з троянд на двері: майстер-клас

Вінок закоханих з троянд на двері: майстер-клас

Чи можна обійтися в День святого Валентина без прекрасного червоного серця? Ми думаємо, що ні, а значить, така прикраса має неодмінно з’явитися у вашому будинку до свята! Саме час дати волю не тільки фантазії, але і ніжних почуттів: сьогодні ми разом зробимо вінок у формі серця, виконаний з тканинних квітів.

Вінок закоханих з троянд

Для роботи вам знадобиться:
швейна машинка;
нитки червоного кольору;
праска;
смужка тканини червоного кольору довжиною півтора метра;
смужка тканини іншого відтінку червоного довжиною півтора метра;
клейовий пістолет;
основа з пінопласту в формі серця (можна замінити основою з картону).

Крок 1

Перш ніж приступити безпосередньо до роботи, нам потрібно уважно і акуратно розкроїти тканину для майбутніх троянд. Для початку візьміть першу тканину червоного кольору. Її потрібно буде нарізати на рівні смужки, довжина кожної – 40-50 см, а ширина – близько 7 см. При бажанні ви можете скорегувати розміри: чим довший відрізок, тим пишнішою буде троянда, а чим ширше – тим вона буде більшою. При заданих розмірах вам потрібно нарізати 25-30 відрізків. Візьміть тканину іншого відтінку червоного і також розкроїте її на смужки довжиною 40-50 см і шириною 7 см. Таких відрізків нам знадобиться 25-30 штук.

Вінок закоханих з троянд

Крок 2

Кожну смужку тканини складіть навпіл і пропрасуйте – це можна зробити за допомогою праски.

Вінок закоханих з троянд

Крок 3

Прострочіть за допомогою швейної машинки кожен відрізок тканини з боку країв. Відступайте приблизно по півсантиметра від краю. Крім того, не обрізайте з обох країв нитки – вони нам знадобляться.

Вінок закоханих з трояндВінок закоханих з троянд

Крок 4

Тепер найвідповідальніший момент – акуратно потягніть за кінці нитки на кожному відрізку тканини. Зберіть відрізок хвилями так, як показано на малюнку.

Вінок закоханих з троянд

Крок 5

Змастіть край зі швом за допомогою клейового пістолета і починайте складати першу трояндочку. Зробіть це так, як показано на малюнку.

Вінок закоханих з трояндВінок закоханих з троянд

Промащувати нижню сторону клеєм потрібно не відразу, а поступово, в міру того, як ви будете згортати відрізок в квітку.

Вінок закоханих з трояндВінок закоханих з троянд

Крок 6

Продовжуйте згортати відрізок до тих пір, поки він не закінчиться. В результаті у вас повинна вийти повна, гарна троянда. Виконайте всю процедуру з Кроку 5 з кожним відрізком тканини. В результаті у вас вийде по 25-30 троянд кожного з двох кольорів.

Вінок закоханих з троянд

Крок 7

Тепер потрібно підготувати основу для вінка. Якщо у вас є готова форма з пінопласту, скористайтеся нею. Якщо такої форми немає, на цупкому картоні намалюйте форму для вінка товщиною близько 4-5 см. Виріжте її за допомогою канцелярського ножа.

Крок 8

Приступайте до обклеювання форми трояндочками, починаючи з лицьового боку. Чергуйте троянди двох кольорів, щоб ваш вінок виглядав більш об’ємно і цікаво. Намагайтеся клеїти троянди щільніше один до одного, щоб основа не була помітна.

Вінок закоханих з троянд

Крок 9

Після того, як обклеїли лицьову сторону, переходьте до роботи над внутрішньою стороною вінка.

Вінок закоханих з троянд

Крок 10

Далі обклейте зовнішню сторону вінка.

Вінок закоханих з троянд

Крок 11

Тепер потрібно подумати про те, як наш вінок буде триматися на стіні. Для цього відріжте стрічку червоного кольору довжиною приблизно в 1 метр. Складіть стрічку навпіл і розріжте. Кожен з відрізків приклейте до основи під вінок за допомогою клейового пістолета.

Вінок закоханих з троянд

Крок 12

Відзначте потрібну довжину відрізків, а їх кінчики пов’яжіть в красивий бант.

Вінок закоханих з троянд

Тепер ваш вінок з троянд до Дня святого Валентина повністю готовий! Залишилося тільки вибрати місце і прикрасити ним будинок!Вінок закоханих з троянд

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *