You are here: Home » Майстер-класи » Шкатулка з газет: майстер-клас плетіння шкатулки

Шкатулка з газет: майстер-клас плетіння шкатулки

Часом дуже просто зі звичайних, здавалося б речей, вмілі руки роблять приголомшливі вироби. Так, звичайна стара газета може отримати нове життя, а отримані шедеври ще довгий час будуть радувати і приносити користь.

Майстер-клас з плетіння шкатулки з газети допоможе Вам освоїти базову техніку плетіння і отримати чудовий результат.

Для роботи підготуйте:
1. газети;
2. канцелярський ніж;
3. клей ПВА;
4. вязальную спицю (тонку);
5. водну морилку (або акрилову фарбу, харчовий барвник);
6. акриловий лак.
 
Плетемо трубочки з газет.

Шкатулка з газет

1. Розгорніть газетні листи і розташуйте їх в довжину, зігніть навпіл і розріжте, потім скрутіть отримані листи ще раз навпіл і ще раз розріжте. Повинні вийти газетні смужки шириною в чверть газетного аркуша.
2. візьміть спицю і почніть скручувати смужку, як показано на фото. Зверніть увагу на кут між спицею і газетою, він повинен бути якомога менший.
3. В кінці скручування, куточок склейте клеєм.

Шкатулка з газет

Плетіння шкатулки.
1. Візьміть 16 трубочок для основи і розташуйте їх, як показано на фото, краще буде, якщо Ви склеїти їх між собою в місцях перетину.
2. Візьміть одну робочу трубочку і зігніть її навпіл. Почніть плетіння «мотузкою». Опис цього прийому можна знайти в книгах з лозоплетіння. Коли трубочки закінчуються, їх треба наростити, вставляючи одну трубочку в іншу.

Шкатулка з газет

3. Дно для даної шкатулки я спеціально не розбавляла іншими візерунками, тому перехід на стінки тут плавний. Коли розмір дна достатній, то поставте на плетіння важкий вантаж-форму і почніть обплітають форму тієї ж «мотузкою».
4. Коли сплете до потрібної висоти, заберіть робочі трубочки і загніть трубочки одну за іншу назовні (так форма шкатулки стане схожа на бочку).Шкатулка з газет

5. Кришка плететься за тим же принципом, тільки лише в якості форми для її стінок треба використовувати вже готову шкатулку.
6. Ручка для кришки може бути будь-якою, я показала незвичайну ідею її форми, Цей спосіб хороший і тим, що ручка стає функціональною і в неї так само можна щось покласти.

Шкатулка з газет

7. Блакитна скринька пофарбована акриловою фарбою, коричнева – водною морилкою. Поле фарбування слід поґрунтувати сумішшю ПВА з водою, потім покрити акриловим лаком або будь-яким лаком для дерев’яної поверхні.

Шкатулка з газет

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *