You are here: Home » Майстер-класи » Майстер клас: шиємо ялинкові іграшки

Майстер клас: шиємо ялинкові іграшки

На початку зими в магазинах можна купити ялинкові іграшки на будь-який смак і гаманець, але навіть найрозкішніші прикраси не можуть зрівнятися з тими, які виготовлені самостійно. Звичайно, ялинкові прикраси hand made можуть поступатися фабричним у витонченості, зате вони зберігають тепло рук своїх творців і виготовляються з любов’ю. А спільне виготовлення таких іграшок зближує батьків з дітьми.

ялинкові іграшки

Для створення ялинкових іграшок нам буде потрібно:
– тканини (бавовна, льон, бязь і ін.)
– стрічки, намистини – для прикраси іграшок
– наповнювач (холлофайбер, синтепух, синтепон та ін.)
– ножиці
– ножиці зигзаг
– паличка для суші – для набивання іграшок
– маркер зникаючий
– шпильки

Викрійки (використані з книг Тоні Фінангер і з книги «Julegleder»):

ялинкові іграшки ялинкові іграшки ялинкові іграшки ялинкові іграшки

Принцип шиття ялинкових іграшок – паличок, сердечок і печиво – однаковий. Як приклад я покажу вам, як зшити паличку:

Переводимо маркером викрійку на тканину і вирізаємо її з урахуванням місця на шви:ялинкові іграшки

Кладемо отриману деталь виворітного стороною до виворітної сторони аналогічної тканини і обводимо маркером. Вирізаємо по контуру деталь.

ялинкові іграшки

Зверніть увагу на малюнок – важливо скласти тканини так, щоб смужки сходилися між собою!

Складаємо деталі лицьовою стороною один до одного, закріплюємо шпильками і сточуємо, залишаючи невеликий отвір для вивертання деталі навиворіт:ялинкові іграшки

Обрізаємо краї деталі ножицями зигзаг, або звичайними ножицями робимо насічки в місцях вигинів. Вивертаємо деталь навиворіт, ретельно прасуємо і починаємо набивати холлофайбером:

ялинкові іграшки

Отвір деталі зашиваємо потайним швом і вішаємо на ялинку :).

ялинкові іграшки

Аналогічно шиється печеня. Тільки перш, ніж сточувати деталі, потрібно на шматочку тканини перевести викрійку за допомогою маркера:

ялинкові іграшки

І після цього сточувати. Потім – обрізаємо краї ножицями зигзаг і в місцях звуження (між руками і головою) зробити насічки ножицями. Вивернути деталь навиворіт, попрасувати, наповнити наповнювачем, а отвір зашити (у мене він розташовується в бічній частині, на тулуб).

ялинкові іграшки

Не забуваємо намалювати печиву очі за допомогою акрилової чорної фарби для тканини, приклеїти або пришити бантик і нитками муліне червоного кольору вишити хрестики. А якщо у вас є біла акрилова фарба або контур для тканини, то намалювати печиву ротик і рюші :).

ялинкові іграшки

ялинкові іграшки

Чобітки шиються теж досить просто: переводимо викрійку на тканинах в 4 примірниках (2 – зовнішні і 2 – внутрішні). 2 зовнішні деталі складаємо лицьовою стороною один до одного і сточуємо.
Аналогічно робимо з 2 внутрішніми деталями, тільки на задній частині залишаємо отвір для вивертання на виворіт. Потім вивертаємо навиворіт вийшла деталь і вкладаємо її в зовнішню деталь (в моєму випадку вона – біла з малюнком), а між ними стрічку, складену вдвічі. По суті, нам потрібно скласти деталі лицьовою стороною один до одного.
Після того, як розібралися зі складанням деталей, сточуємо верхній край чобота. Залишилося вивернути чобіт навиворіт через залишений отвір на задній внутрішньої його частини. Попрасувати і повісити на ялинку.ялинкові іграшки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *