You are here: Home » Статті » Хендмейд: як організувати свій час так, щоб його вистачало на рукоділля?

Хендмейд: як організувати свій час так, щоб його вистачало на рукоділля?

Хендмейд. Часто серед поточних справ і турбот нам не вистачає часу для відпочинку, своїх захоплень, хобі. То як організувати час і простір навколо себе таким чином, щоб встигати займатися сім’єю, домашнім господарством, працювати на основній роботі і, звичайно ж, займатися хендмейд.

По-перше, визначте для себе зону проблем: що саме не дозволяє вам займатися рукоділлям достатню кількість часу. Можливо, це основна робота, яка забирає більшу частину вашого часу, або маленькі діти, які потребують постійної уваги, або велике домашнє господарство, за яким потрібно пильно стежити.

hend-mejd-originalnye-idei-iz-vinil_1

Отже, ви визначили, що саме займає весь ваш час. Далі, виходячи з того, що саме його забирає, задумайтеся про те, скільки часу ви хотіли б приділяти рукоділлю. У будь-якій справі важлива постійність. Нехай це буде п’ятнадцять хвилин в день, а, може бути, і годину, або, якщо пощастить, навіть більше. Але навіть ці дорогоцінні хвилини, присвячені улюбленій справі, дозволять вам відпочити душею і тілом, і ви цілком зможете віддатися процесу творіння.

Ну і по-третє, задумайтеся, яким чином ви можете викроїти більше часу для свого хендмейд.

Відмовтеся від так званих «злодіїв» часу: від того, що не приносить нам жодної користі при тому, що ми витрачаємо на нього дорогоцінні хвилини, які могли б присвятити улюбленій справі.

a4349606ff03d191da828ab3ffa4dca2

Як не дивно, це в першу чергу інтернет і соціальні мережі. Зрозуміло, соціальні мережі можуть приносити велику користь для розвитку хендмейд. Але якщо кожні півгодини перевіряти пошту, повідомлення і новини – ви просто будете втрачати дорогоцінний час. Щоб не пропустити важливої інформації, поставте на всі важливі сервіси голосові оповіщення та підключіть їх до смартфону або планшету, щоб завжди мати можливість прийняти важливе повідомлення.

Побут будинку. Про користь пральної машини говорити вже не варто. Це очевидно для всіх. Також я рекомендую придбати мультиварку, посудомийку, блендер, морозильну камеру та іншу необхідну побутову техніку. З мультиваркою ваші страви будуть кращі, а кухня чистішою, в цьому також допоможе посудомийка. Блендер і морозильна камера допоможуть заощадити колосальну кількість часу (і грошей, до речі, теж), адже з їх допомогою можна за один раз приготувати серйозні запаси на майбутній час, щоб не витрачати його надалі. Варто один раз витратити гроші на потрібну вам побутову техніку, щоб надалі не витрачати час і сили на одну і ту ж роботу. Наприклад, замість того, щоб кожен день мити посуд, краще доручити цю справу техніці, яка впорається із завданням краще людини, а ви замість цього приділіть увагу близьким або улюбленого заняття.

b13349cf3ea3917cd67246e7fb8bd464_hand_made_nastennie_chasi_4

Привчіть себе також вести необхідні записи, а не намагайтеся втримати все в голові. Ця порада стосується не тільки роботи, списку справ або покупок, важливих зустрічей. Привчіть себе записувати всі важливі думки, що стосуються рукоділля, яким ви займаєтеся. Наприклад, вам в голову прийшла цікава ідея, пов’язана з вашим захопленням. Щоб ця ідея не потьмяніла або зовсім не випарувалася, варто записати її хоча б у двох словах, або замалювати. І тоді, коли-небудь, гортаючи записи, ви побачите свої позначки, і ця ідея, яку ви можливо вже встигли забути, заграє перед вами в новому світлі саме тоді, коли їй судилося втілитися в життя. Але ж цього могло не статися, якби ви її не зафіксували на папері.

У будь-якій справі, чим би ви не займалися, навчіться планувати свій час, розставляйте пріоритети і не робіть кілька справ одночасно. Величезне значення має порядок, і не тільки в будинку або на робочому столі. Порядок в першу чергу повинен бути в голові. Домагайтеся саме цього, і тоді в інших аспектах вашого життя настане порядок, що дозволить творити ще більше і краще.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *