You are here: Home » Статті » Розпис хною по тілу – менді

Розпис хною по тілу – менді

Менді – найбільш стійкий з тимчасових (до трьох тижнів) різновид розпису тіла, що існує близько 6 тисяч років. Це атрибут культури арабських і північно-африканських країн, Індії, Малайзії та Індонезії.

Національні традиції менді

Стиль розпису може значно відрізнятися в залежності від регіону. Наприклад, на півночі Африки головна увага приділяється чіткості контурів, самі малюнки сильно стилізовані, переважають геометричні мотиви. На середньому Сході люблять рослинні візерунки: більш прості буденні і складні церемоніальні.менді

В Індії менді найчастіше наносять на тіло храмові танцівниці, також це важлива частина весільних церемоній. Відповідно, в мереживних малюнках переважають релігійні мотиви і символи родючості. Вважається, що чим темніший візерунок, тим сильніше чоловік буде любити дружину. Остання не повинна після весілля робити ніякої роботи по дому, поки не зійде візерунок. Для Індії також характерно прикраса не тільки стоп і рук, але й продовження до колін, ліктів або плечей у вигляді панчіх або рукавичок.

У Малайзії нанесення малюнків на тіло також вважається найважливішим весільним ритуалам. В Індонезії переважають рослинні мотиви, нерідко можна зустріти повністю зафарбовані подушечки пальців, бічні частини долонь і стоп.менді

У Європі модну розпис можна зробити в численних салонах за 10-50 євро залежно від розміру та складності малюнка. У нас практика професійного розпису хною не так широко поширена, але мистецтво енді можна освоїти самостійно.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *