You are here: Home » Цікавинки » Політ фантазії: скляні банки та їх цікаве використання

Політ фантазії: скляні банки та їх цікаве використання

Перш ніж дізнатися, як прикрасити скляну банку своїми руками, давайте послухаємо казку з нашого життя. Жила була звичайнісінька скляна банка. Колись в ній огірочки тримали, солоні, хрусткі. А тепер вона в комірчині стояла, старі добрі часи згадувала…

скляні банки

І кувати б їй в темряві ще багато років, якщо не господиня, витівниця та майстриня. Знадобилися їй контейнери для продуктів сипучих. У магазин пішла, а там ціни, як ніби весь товар з золота зроблений. Позітхала господиня, та ні з чим додому повернулася.

Фарби та пензлики знайшла, банку скляну з комірчини винесла, та давай малювати на ній квіти і птахи такі, що сусідка позаздрила і свою склотару принесла, малюй мовляв, господиня, і мені. А я тобі за роботу заплачу!

Ось так баночка проста і непотрібна в річ корисну перетворилася, та господині заняття грошове принесла. Так що, дівчата, висновок робіть і на вус беріть: які зі старих і непотрібних речей прикрасити можна. А поки банки з комірчини принесемо, пил з них витремо і подумаємо: для чого вони можуть стати в нагоді.

Контейнери для сипучих

скляні банки

Саме в скляних банках найкраще тримати продукти. Пластмасові і алюмінієві ємності не найкращий варіант, так як вони можуть виділяти небезпечні неорганічні речовини.

Великі банки підійдуть для макаронів, спагетті, круп, в маленькі можна розкласти спеції, чай, кава. А оформлена в єдиному стилі з написами така тара стане гідною заміною купленої.

Ємкості для зберігання різних предметів

У дитячій кімнаті кілька оформлених баночок гратимуть роль підставки під ручки і олівці. Умільці можуть тримати в них дрібну фурнітуру, а для господаря будинку вони стануть необхідними, щоб розкласти всякі залізні дрібниці: цвяхи, болти, шурупи.

скляні банки

Причому для такої тари необов’язково виділяти місце. Досить прикріпити кришки знизу однією з верхніх полиць. І ввернути в них банки з вмістом.

Підсвічники

скляні банки

Це один із зручних і дуже вдалих варіантів використання банок. Відблиски полум’я, що проходять крізь скло і декоративні прикраси, будуть відкидати на навколишні предмети таємничі відблиски. Добре будуть виглядати такі незвичайні підсвічники літнім вечором на дачі, якщо розвісити їх на гілках дерев.

Дно банки заповнюється сіллю, дрібними камінчиками, керамзитом, а зверху фіксується невелика свічка. Можна залити маленькі ємності розплавленим воском, попередньо вставивши в центр гніт і прикрасивши скло зовні мереживом і стрічками.

Світильники і лампи

Незвичайної форми банки можуть виконувати роль кімнатних або вуличних світильників. Для такої ідеї варто трохи дружити з електрикою:

Патрон лампочки закріплюється в металевій кришці, вкручується банка, і незвичайний плафон готовий.
Цікавим варіантом для прикраси дачної альтанки стане ялинкова гірлянда, в якій кожна маленька лампочка поміщена в невелику баночку.

скляні банки

Залежно від приміщення таким чином можна прикрасити і цілу люстру. Але щоб уникнути перегріву всередині банки, бажано брати галогенні або люмінесцентні лампи.

Вази для квітів

Звичайну банку можна перетворити і в декоративну вазу для квітів. У них чудово виглядають невеликі букетики польових або садових рослин. Фактура скла сама по собі виглядає цікаво, а якщо додати прикраси або пофарбувати всю поверхню матовим кольором, то незвичайна і чарівна ваза готова.

скляні банки

У скляних ємкостях можна завести і флораріум – невеликий міні-садок з рослинами. У них вирощують карликові сорти або зелень маленьких розмірів. І частинка тропічного лісу або пустелі буде жити у вас в будинку.

Тримачі фотографій

скляні банки

За допомогою банок можна зробити незвичайні утримувачі для своїх фотографій. Досить помістити всередину ємності знімок, розташувавши папір таким чином, щоб він добре прилягав до стінок, і креативна фоторамка готова.

Прикрасити отриманий лайфхак можна різними декоративними елементами. Наприклад, насипати на дно банки намистини, дрібну гальку або черепашки. Або пов’язати на горлечко металізовані нитки. А якщо знімки чорно-білі, то підійдуть прикраси в стилі Шеббі-шик: старі мережива, намистини, квіти з тканини білого кольору.

Банкові вітрини

скляні банки

Звичайні скляні банки допоможуть законсервувати і ваші спогади про відпустку, походи, і будь-які приємні моменти. Скористайтеся такою ідеєю: зберіть разом предмети, які нагадують пам’ятну подію, і помістіть все за скло.

Наприклад, якщо це був відпочинок на морі, то можна покласти всередину сувеніри, квитки, невеликі морські раковини і зірки. Досить буде насипати на дно банки пісок, розподілити привезені «цінності», закрутити кришкою і поставити на полицю. Усе! Ваші приємні моменти залишилися не тільки в пам’яті і в фотоальбомі, а ще й в консервованому вигляді.

скляні банки

Красивою прикрасою на Новий рік стане скляна куля зі снігом, виготовлена зі звичайної банки.

Для такої ідеї на кришку з нижньої сторони приклеюють фігурки, наприклад, сніговик, ялинка, невеликий будиночок. Всередину банки наливають дистильовану воду, додають гліцерин і різні блискітки, крихітні сніжинки, зірочки. Ретельно закручують кришку, попередньо акуратно змастивши горлечко клеєм. Через деякий час перевертаємо нашу скляну «кулю».

Гольниця

скляні банки

Зі скляної баночки може вийти симпатична гольница. Для цього варто декорувати бляшану кришку, перетворивши її в подушечку для голок, а всередині зберігати різні дрібні предмети: гудзики, кнопки, гачки.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *