You are here: Home » Майстер-класи » Плаття з фатину для дівчинки своїми руками: майстер-клас

Плаття з фатину для дівчинки своїми руками: майстер-клас

Вашій маленькій принцесі належить піти на перший шкільний бал? А можливо, вона ще тільки ходить в дитячий сад? Або ж ви просто вирішили оновити гардероб доньки новим платтям? Тоді зверніть увагу на фатин. Цей матеріал коштує недорого і легкий в роботі. А як зшити плаття з фатину для дівчинки своїми руками, ми вам зараз розповімо.

Кілька слів про матеріал

Плаття з фатину

Отже, одного прекрасного ранку ви прокинулися з думкою, що пора зшити дитині нове пишне плаття. З чого ж почати роботу? Звичайно ж, з вибору матеріалу. Але в першу чергу необхідно визначитися з фасоном, довжиною спідниці і зробити відповідні заміри.

Тільки після того, як всі обсяги записані, пора відкривати швейну шкатулку. З неї витягаємо довгі і гострі ножиці, голки і нитки, клейовий пістолет і різні елементи декору. Далі одягаємося і йдемо в магазин за основним матеріалом.

У магазині текстилю ви знайдете відразу декілька видів фатину:

  • Товстий матеріал. Він відмінно тримає форму, не мнеться і практично ідеально підходить для пишного бального плаття. Головне – врахуйте, що необроблені жорсткі краї можуть залишити малоприємні затяжки на колготах або подряпати ногу дитини. Так що будьте готові до додаткової обробки фатину.
  • Тонкий фатин. Це дуже ніжний і практично невагомий матеріал. Але для отримання пишної спідниці такої тканини знадобиться досить багато. Хоча якщо врахувати її демократичну ціну, великою проблемою це не буде.

Коли раптом фатину в магазині не знайшлося, а пошити плаття вже дуже хочеться, його можна замінити трикотажною сіткою. Заздалегідь подумайте і про топи для сукні. Для цього загляньте в відділ в’язання і купіть парочку еластичних топів в колір обраного матеріалу. Ось і все, що вам буде необхідно в роботі. А як зшити пишне плаття для дівчинки з фатину, розкажуть наші майстер-класи.

Ідеї з дитячих мультиків 

Мрія майже кожної дівчинки – мати в своєму гардеробі таке ж плаття, як у Ельзи – головної героїні мультфільму «Рапунцель». Але купити готовий наряд на ринку сьогодні по кишені не кожному з батьків. Та й чесно сказати, це марна трата грошей, адже зшити його дуже просто навіть починаючим умільцям. Цей майстер-клас допоможе вам зшити плаття з фатину своїми руками.

Плаття з фатину

Необхідні матеріали: 1 еластичний топ; 1 рулон бірюзового фатину; бант або квіточку для декору; сантиметрову стрічку; ножиці.

Опис процесу

1. З початку роботи підготуйте і розкладіть перед собою всі необхідні матеріали.

Плаття з фатину

2. Тепер визначитеся з довжиною спідниці. Для цього за допомогою рулетки виміряйте відстань від талії вниз.

3. Отримане число помножте на два, так як фатин – занадто тонкий матеріал, тому його потрібно буде згорнути навпіл.

4. Тепер відміряйте потрібний шматочок тканини і відріжте смугу. Зробіть 20-30 таких стрічок в залежності від бажаної пишності спідниці.

5. Візьміть одну стрічку по центру і заведіть її в отвір першого ряду еластичного топа.

Плаття з фатину

6. Протягніть кінці фатину в кружок стрічки і потягніть. Повинен вийти ось такий акуратний вузлик.

Плаття з фатину

7. Виконайте ці ж дії з іншими вашими смужками тканини, пропускаючи по одному отвору на еластичному топі.

Плаття з фатину

8. Після того як закінчите роботу над першим рядом, підніміться на сходинку вище і там теж протягніть фатинові стрічки в отвори, які були пропущені.

9. У результаті повинна вийти ось така спідниця без пробілів. Можете приміряти її на дитину.

Плаття з фатину

10. Ви близькі до фінішу! Приклейте, пришийте або закріпіть красиву брошку, квітку або сніжинку в нижній частині вашого плаття.

Плаття з фатину

Відріжте ще дві фатинові стрічки і закріпіть їх з боків топа у верхній частині на манер бретельок.

Плаття з фатину

12. Приміряйте плаття на свою принцесу. Розправте всі складки і спідничці і дайте дитині вдосталь насолодитися плодами ваших рук і фантазії.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *