You are here: Home » Вишивання » Об’ємна вишивка – метелик

Об’ємна вишивка – метелик

Кожен виріб, виконаний в техніці об’ємної вишивки, – унікальний, оскільки вишивальниця обов’язково включає в роботу свою фантазію, яка відображатиме її особистість.

метелик

Матеріали:

Розмір 9х8 см

• тонка х/б тканина;
• муліне DMC/MADEIRA/GAMMA/BESTEX/FINCA лілово-блакитного (341/901/3047/а058/2732),
кавового (433/2008/0809/809/8075), дуже світлого коричневого (435/2010/0007/806/8069),
кремового (712/2101/303б/А002/1211), мідного (919/313/3206/7707492) і карамельного (921/311/З205/А093/7475) кольору;
• дріт;
• нитки для прикраси (можна додати паєтки, бісеринки, пір’ячко);
• п’яльці.

Крила метелика.

метелик

1. Переведіть малюнок на тканину і натягніть її на п’яльці. Відріжте кусок сталевого дроту такої довжини, щоб після закріплення дроту по контуру малюнка (в даному випадку крила метелика) його кінці виходили за межі контуру не менше ніж на 3 см. Закріпіть сталевий дріт швом “вприкреп” муліне дуже світлого коричневого кольору, намагаючись максимально слідувати контурам малюнка. На вигинах виконуйте стібки шва «вприкреп» на більш близькій відстані один від одного, щоб більш точно слідувати контурам малюнка і надати вигинам округлу форму.

метелик

2. Поверх закріпленого дроту виконайте петельний шов муліне мідного і дуже світлого коричневого кольору, укладаючи стібки шва дуже щільно один до одного і намагаючись зробити шов максимально тонким. Слідкуйте за напрямком стібків на виворітній стороні вишивки, так як вони можуть бути замітні після остаточного закріплення виробу.

метелик

3. Виконайте вишивку всередині контуру крила метелика. Спочатку вишийте цятки простою двосторонньою гладдю муліне дуже світлого коричневого, лілово-блакитного, кавового або кремового кольору, а потім заповніть фон гладдю з довгих і коротких стібків муліне мідного і карамельного кольору.

метеликметелик

4. Дуже тонкими і гострими ножицями акуратно виріжте крильце з тканини якомога ближче до краю вишивки. Намагайтеся при цьому не пошкодити стібки петельного шва. Можна пофарбувати край тканини біля краю петельного шва (особливо якщо вона світла) фломастером для тканини відповідного кольору.

метелик

5. Коли всі крильця будуть готові, закріпіть їх на основній тканині у тільця метелика. Для цього вам знадобиться товста голка, щоб проколоти отвори в основній тканині. Припустіть вільні кінці дроту кожного крильця через зроблені отвори, загніть їх з виворітного боку і надійно закріпіть маленькими стібками. Переконайтеся, що кінці дроту повністю протягнуті на виворітну сторону.

Тільце метелика.

Тільце метелика вишити гладдю з настилом муліне кавового кольору. Центральну частину спинки прикрасьте хрестиками муліне лілово-блакитного кольору. По контуру тільця метелики виконайте стебельчатий шов ниткою кавового кольору.

Голова метелика.
У центрі голови метелики вишити «мушлю» ниткою лілово-блакитного кольору. Контур голови обшийте стебельчатим швом ниткою кавового кольору, потім прикрасьте голову бісеринками. Вусики виконайте стібками шва рококо і пришийте до їх кінчиків по бісеринки.

Наш метелик ми акуратно розмістили на обкладинку фотоальбому. А Вам залишається придумати тисячу і одне застосування техніці об’ємної вишивки.

метелик

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *