You are here: Home » Майстер-класи » Майстер-клас: простий спосіб зробити красиві фотографії своїх виробів

Майстер-клас: простий спосіб зробити красиві фотографії своїх виробів

Ви то вже точно чули, що найголовніше в справі рукоділля – хороші фотографії. І про світлові бокси і дзеркальні камери вуха прожужжали. Звичайно ж хороший фотоапарат – це прекрасно, але будемо виходити з того, що у нас є. А у нас є телефон з гарною камерою і добрий ранок за вікном.

Дуже добре, коли ваш робочий стіл розташований біля вікна, і замість гардини, ви повісили білу рулонну штору. Якщо ж ваші квадратні метри не дозволяють вам розмістити робочий куточок з комфортом, то влаштуйте сьогодні собі таку фотозону для зйомки з підручних засобів.

фотографії своїх виробів

Нам потрібно:

  • Вікно з білою рулонною шторою.
  • Стіл у вікна, з білою стільницею або скатертиною.
  • Телефон або фотоапарат.
  • Живі або засушені рослини, квіти з полімерної глини.
  • Кольоровий папір формату А-4.
  • Предмети для зйомки.
фотографії своїх виробів
Найкращий час для зйомкиранок, до 12-14 годин, в залежності від пори року.Отже ви підготували все необхідне для зйомки, можна починати. Перший кадр зробимо при піднятих шторах і оцінимо кадр, коригуємо настройки.
фотографії своїх виробів
Тепер опустимо рулонну штору так, щоб вона закрила 2/3 поверхні столу. Трохи відсунемо її від віконної рами, залишивши відстань приблизно з долоню завширшки. У нас вийшов невеликий «сніговий схил з трампліном».
фотографії своїх виробів
фотографії своїх виробів
Можна відзняти кілька кадрів, змінюючи положення предметів, підбираючи оптимальну точку зйомки.
фотографії своїх виробів
Іноді необхідно трохи підняти виріб, але так, щоб не було видно підставки. Для цього зручно використовувати звичайний ватний диск. Згинаємо його навпіл і підкладаємо під виріб. На білому тлі його не буде видно.
фотографії своїх виробів
Найпростіші знімки зроблені, настав час для декору. Робимо квітковий фон з живих або штучних рослин. Тут важливо пам’ятати, що для нас головний в кадрі виріб, тому обов’язково залишаємо трохи білого тла між квітами і виробом. Робіть багато знімків, я роблю 3-4 дубля кожного кадру. Фотографій багато не буває!
фотографії своїх виробів
фотографії своїх виробів
фотографії своїх виробів
Переходимо до наступної локації. Акуратно прибираємо наш декор та прикраси і піднімаємо штору. Прийшов час для кольорових фонів.
фотографії своїх виробів
Візьміть аркуш кольорового паперу і притуліть його до віконної рами, другий кінець притисніть до столу або прикріпіть скотчем. У нас вийшов той же трамплін,що і з рулонною шторою. Тепер можна знімати наші вироби на кольорових фонах.
фотографії своїх виробів
До речі, якщо у вас не знайшлося рулонної штори, візьміть білий аркуш паперу,формату А3 або А4 і виконайте з ним те ж, що і з кольоровим папером. Не забувайте про декор і ваші фотографії здивують вас і оточуючих.фотографії своїх виробів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *