You are here: Home » Все для весілля » Декор шампанського на весілля

Декор шампанського на весілля

Прикрасити для весілля пару пляшок шампанського – це внести в свято елемент творчості і трохи домашнього тепла, якими наповнені речі, зроблені з любов’ю своїми руками. Оригінальний декор дозволить продемонструвати індивідуальність молодят і здивує гостей. Давайте розберемося, яким буває декор пляшок шампанського на весілля, і навіщо їх прикрашати?

Декор шампанського в стилі нареченого і нареченої

Традиція прикрашати пляшку шампанського на весілля з’явилася дуже давно і прийшла вона з сіл. У селян найдорожчим весільним подарунком вважався бик з коровою, яких обв’язували стрічкою і підносили молодим. У місті таке підношення замінив дорогий алкоголь, але традиція обв’язувати принесене вино стрічкою залишилася.

Стрічка поступово наростала всякими прикрасами, і зараз якесь шампанське на весіллі виглядає як справжній витвір мистецтва. Класичний декор весільного алкоголю виконується в стилі нарядів нареченого і нареченої. Деякі пляшки газованого напою повністю повторюють стиль, текстуру тканини і колір сукні нареченої і костюма нареченого. Воно не тільки прикрашає святковий стіл молодих, а й розігрується на конкурсах або весільних аукціонах.

Декор шампанського на весілля

Прикрашання пляшок намистинами або стразами

Святковий декор шампанського для весілля відмінно виглядає зі стразами, намистинами, перлами або з камінням Сваровскі. Але щоб клей добре тримав всі ці прикраси, потрібно якісно підготувати скляну поверхню, правильно видаляючи етикетку. Спочатку пляшка акуратно ставиться в каструлю з гарячою водою на 30 хвилин, а потім залишки клею з етикеткою легко змиваються жорсткою посудною губкою.

Після цього поверхню витирається насухо, а пляшка повністю покривається аерозольною фарбою в кілька прийомів, щоб шари були нанесені рівномірно, а скло не просвічувалось. Після висихання фарби на ній простим олівцем малюється схема візерунка, потім за допомогою пінцета і клею стрази або намистини наклеюються в намічене місце. Блискучий декор шампанського готовий!

Декор шампанського на весілля

Декор шампанського атласними стрічками

Найлегше прикрасити шампанське на свято – обмотати його атласними стрічками, білим мереживом, закріпити штучні або живі квіти. Щоб пляшка виглядала більш святково, її бажано заздалегідь пофарбувати фарбою в яскравий колір, а зверху намотати звичайну стрічку, прикрасити намистом або пишними бантами. Такий стильний аксесуар для весілля можна зробити самостійно, не володіючи жодними творчими здібностями.

Декор шампанського на весілля

Оформлення гравіюванням по склу

Техніка гравіювання по склу виконується за допомогою бормашини. На склі видряпується верхній шар і залишається біла смуга, яка згодом може бути пофарбована золотою або сріблястою водостійкою фарбою. Малюнок і напис на шампанському можна зробити будь-яким, як правило, це привітання з днем весілля. У подібній техніці оформляються і келихи молодят для весілля. Такий декор – тонка робота, яка виконується професіоналом.

Декор шампанського на весілля

Декорування з полімерної глини

Ще один популярний варіант декору пляшечок для весілля – за допомогою полімерної глини. За основу береться будь-яка глина, але краще, якщо вона буде світлого відтінку, так як на ній краще видно додаткові елементи. З глини ліплять все що завгодно: квіти; гілочки; листочки; візерунки; птиці; тварини; банти та інше.

Декор шампанського на весілля

Для створення потрібного елемента в глину додається фарба, наприклад, для троянди додають червону, а для листочків змішують зелену і жовту, щоб виглядало натурально. Птицю можна виліпити з коричневої глини, а білою фарбою нанести контур голови і крил. Пляшка з напоєм акуратно сушиться в духовці близько 20 хвилин, а після сушіння покривається спеціальним лаком для полімерної глини.

Етикетками з фотографіями молодят

Декор шампанського на весілля

Стильний декор шампанського – це фото молодят, приклеєне на скло. Такий аксесуар, залишений на пам’ять після весілля, в будь-який момент підніме молодятам настрій або дозволить поринути у приємні спогади. Адже тільки ностальгія за святом, а не солодкий смак шампанського, допоможе заново пережити чудові миті, а фотографії нагадають про те, якою гарною пара була в цей день.

Весільний декупаж на пляшках шампанського

Декор шампанського на весілля

Техніка декупаж – це наклеювання на будь-яку поверхню тонкого паперу з декоративним малюнком, який створює ілюзію ручного розпису. Для такого декору потрібно придбати спеціальні серветки для декупажу. Візерунок можна вирізати і з будь-якого паперового носія: листівки, журналу і навіть обгорткового паперу. Щоб зробити декупаж пляшки шампанського для весілля, вам знадобиться біла акрилова фарба і лак, спирт, клей ПВА, кілька листівок з вибраними малюнками.

 

 

1 Comment

  1. В день Вашого весілля все має бути ідеально, саме тому цьому святу кохання передує багатомісячна підготовка. Однак як би ретельно Ви не обирали бенкетний зал чи весільні аксесуари, без тамади Ваше весілля ризикує перетворитись на звичайне застілля.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *