You are here: Home » Цікавинки » Декорування скляної банки: різні техніки з їх прикрашання

Декорування скляної банки: різні техніки з їх прикрашання

Порожні банки не такі вже непотрібні речі. Сьогодні ми розповімо, як можна подібні ємності прикрасити. Існує безліч прийомів і технік, що дозволяють декорувати різні предмети.

Декорування скляної банки: розписДекорування скляної банки

Навіть якщо до мистецтва ви маєте досить віддалене відношення, а пензлика тримали в руках останній раз в школі на уроках малювання, але нанести кілька візерунків на скляну банку через трафарет цілком можливо.

Більш складні візерунки зажадають деякого вміння. Але трохи потренувавшись, можна освоїти точкову техніку або придумати свої фантазійні малюнки. Буває досить пофарбувати посудину зсередини одним тоном і отримати яскраву вазу для квітів. Такий посуд стане по-справжньому дизайнерською річчю, яка буде прикрашати будинок.

Для розфарбовування буде потрібно спеціальний клей по склу або суміш білого клею і харчового барвника. Сушиться особистий твір мистецтва в духовці або в звичайних умовах в залежності від обраних інгредієнтів.

Декорування скляної банки: декупаж

Декорування скляної банки

Для прикрашання банок ідеально підходить декупаж – декорування предметів за допомогою паперової аплікації. Ця техніка буде зручна і тим, хто все-таки не наважується зайнятися малюванням.

Декупаж дозволяє створити на поверхні будь-які малюнки. Можна декорувати і зробити непрозорою всю банку або прикрасити фрагментом тільки частково. Вибираються зображення або візерунки на серветках і за допомогою клею наносяться на поверхню. Зверху все закріплюється лаком.

Декор тканиною і нитками

Декорування скляної банки

Ще один спосіб декорування банки – це використання для прикраси різні тканини, мережива, нитки, ґудзики. Наприклад, можна обернути поверхню шматочком мішковини, а щоб згладити її грубий вид, додатково зафіксувати все стрічками та штучними квітами.

Цікаво виглядає на скляній поверхні і джутова мотузка, складена хитромудрим візерунком. Умільці можуть навіть зв’язати ажурний чохол для банки гачком. А щоб отримати ніжний підсвічник, досить буде обернути ємність широкою стрічкою мережив.

Декорування скляної банки: кольорова сіль

Декорування скляної банки

Подібні речі з кольоровою сіллю зазвичай привозять з подорожей. А ми пропонуємо їх зробити самим. Додавши в дрібну сіль акрилові фарби окремо, висушуємо до утворення «піску» в духовці.

За допомогою воронки з паперу насипаємо суміш в приготовлену ємність, чергуючи різні кольори. Після заповнення банки, закриваємо горлечко кришкою і декоруємо за бажанням.

Прикрасити банку сіллю можна і зовні. Для цього спочатку варто приклеїти на поверхню хаотично кілька ліній тонкого скотча. Після фарбування білою фарбою через деякий час наносимо клей і посипаємо зверху сіллю. Коли все висохне, видаляємо скотч, і ємність з незвичайними візерунками готова.

Для декору можна використовувати і інші техніки. Ми розповіли і показали, як прикрасити скляну банку своїми руками, вам залишилося вибрати потрібний варіант і втілити його в життя.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *