You are here: Home » Майстер-класи » Світильник-нічник Серце (Шар) з ниток: майстер клас

Світильник-нічник Серце (Шар) з ниток: майстер клас

Напередодні свят нас долають муки – «Що ж подарувати своїм коханим?» Хочеться чогось незвичайного, надзвичайного, ні на що не схоже. Хочеться висловити переповнюючі нас почуття, а слова важко підібрати? Давайте подаруємо коханим дивовижний світильник «Серце». Цим подарунком ви зможете сказати все без слів. А можна просто для себе, коханої, таке диво створити. В інтер’єрі спальні воно безсумнівно притягуватиме до себе увагу.

Приготуємо все необхідне заздалегідь.

1 – нитки – 2 котушки (рожеві або інших кольорів), колір нічника залежить від вашого рішення.

2 – клей ПВА, не менше 100 мл, (не будівельний!) Клей момент або гарячий клей (клейовий пістолет).

3 – голка товста, довга.

4 – кулька у формі серця (можна для себе зробити світильник і круглим). Для майстер-класу ми взяли кульку круглої форми.

5 – дощечка квадратної форми (20х20) товщиною не менше 1,5 см. Можна замінити дерев’яною рамкою для фото з широкими дощечками або твердою картонною коробкою.

6 – серветка кольорова (можна замінити тканиною або акриловою фарбою). Підставку можна оформити і на свій розсуд).

7 – рулончик – циліндр від туалетного паперу.

8 – засушені рослини або штучні квіти, намистини, пір’я, що-небудь для декорування нашого Серця.

9 – дриль.

10 – мигаюча ялинкова гірлянда.

11 – ножиці.

Приступаємо до виготовлення

1 Спочатку зробимо абажур для нашого світильника. Надуваємо кулю серце до середніх розмірів. Розмір надутої кулі і буде розміром нашого абажура.

2 Баночку з клеєм ПВА знизу проколюємо голкою з двома, засунутими в неї, нитками.

Серце з ниток

Простягаємо голку крізь банку, дістаємо з іншого боку, нитки виймаємо з голки. Проколюємо обов’язково знизу банки, так як. нитка повинна весь час змочуватися клеєм, а кількість клею в роботі зменшується. Для зручності роботи котушки з ниткою і баночку з клеєм ставимо в стакани.

3 Кінець нитки зав’язуємо за хвостик кульки і починаємо обмотувати кулю.

Серце з ниток

Нитка повинна весь час змочуватися клеєм. Спочатку буде незручно і нитка весь час зісковзуватиме з кулі, але ми вперті, працьовиті-у нас все вийде!

Серце з ниток

Туго натягуємо нитку по діагоналі, уздовж, поперек. Після 10 хв намотування стане легше.

Серце з ниток

По-перше, ми призвичаїмося і зрозуміємо принцип, по-друге, нитка перестане зісковзувати, так як чіплятиметься за намотані.

Круглу кулю обмотувати легше, ніж «серце». У «серці» не забуваємо обмотувати «вушка». Дивимося, де у нас порожнечі і направляємо туди нитку. Намотуємо нитку, поки, котушки не спорожніють. Якщо клей закінчився раніше нитки, то просто доллємо його з іншої банки. Ось і обмотана куля. Залишимо її висихати. Коли нитки майже висохнуть, проколюємо кулю. Нитки стануть жорсткими і будуть тримати форму.

4 Приступаємо до виготовлення підставки. Я взяла для підставки дощечку. Просвердлили в ній отвір. Отвір має бути такого діаметру , щоб через нього могла пролізти ялинкова гірлянда. Замість дощечки можна використовувати товсту рамку для фото, замінивши скло товстим картоном. Або, в крайньому випадку, спробувати коробку з товстим, щільним картоном, не дуже тонку.

Серце з ниток

5 Над отвором приклеїмо кільце картонне, відрізане від рулончика від туалетного паперу. Приклеїмо його, добре заливши клеєм. Зовні зміцнимо смужкою паперу, захоплюючи одним краєм кільце, іншим заходячи на дошку. Дошку задекоруємо. Я обклеїла серветкою (ПВА) і трохи відтінила золотою акриловою фарбою.

Серце з ниток

Серце з ниток

Зі зворотного боку дощечки зробимо жолобок для проводу від гірлянди.

Серце з ниток

6 Нитки майже висохли? Проколюємо кулю. Куля повинна сама відліпити від ниток. Тому до повного висихання чекати не треба. Якщо куля висохла добряче і при проколюванні не відлипає від ниток, прийдемо їй на допомогу. Крізь нитки протягуємо олівець або будь-яку паличку і зсередини намагаємося відліпити кулю. Якщо ниткова куля мнеться, вдавлюється, ми потім, тієї ж паличкою, зсередини її випрямимо, але все ж таки постарайтеся все робити терпляче і акуратно.

Серце з ниток

Дістанемо його крізь нитки залишки кулі. Зручніше це робити пінцетом.

7 На дні кульки (там де був хвостик) виріжемо отвір у вигляді лотоса.

Серце з ниток

Отвір має бути діаметром з наше кільце. І сідати на нього повинно туго.

Серце з ниток

Одягаємо кулю на кільце, заливаючи клеєм. Пелюстки приклеюємо до кільця зовні. Після цього ви відчуєте, що куля як би сама опускається і «проситься» на підставку. Трохи пригорнемо її і місця, де вона опустився на підставку промазуємо клеєм. Тільки стежте, щоб світильник був рівним.

Серце з ниток

Серце з ниток

8 Задекоруємо наше «Серце» (в нашому варіанті, для пояснення, кулю.) Я використовувала сухі квіти. Але ви можете придумати щось своє. Приклейте ваш декор до ниткам, зробіть «Серце» найкрасивішим і люблячим.

Серце з ниток

Серце з ниток

9 Знизу підставки через отвір просовуємо в «серце» ялинкову гірлянду. Зовні залишаємо провід, який пускаємо по жолобку і прикріплюємо його за допомогою клею або скотча.

Серце з ниток

Серце з ниток

Включаємо наш світильник і …. насолоджуємося результатом. Приємних вам вечорів!

Серце з ниток

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *