You are here: Home » Майстер-класи » Пасхальні яйця своїми руками: майстер-клас

Пасхальні яйця своїми руками: майстер-клас

В кінці 18 століття було прийнято дарувати подарунки в день воскресіння Христа. Саме в цей час і з’явилася знаменита колекція «Яйця Фаберже», моделі з якої до сьогодні користуються популярністю і мають дуже високу вартість. Якщо хочете себе відчути іменитим ювеліром, спробуйте зробити яйце з бісеру своїми руками або з недорогих матеріалів.

Пасхальні яйця своїми руками

Матеріали для великоднього яйця: дріт 0,3 і 0,4 мм; клей «Момент»; лещата; лейкопластир; зубочистка; намистини перлинні різного діаметру; дерев’яне яйце для обплітання; зелений бісер.

Пасхальні яйця своїми руками

Майстер-клас виготовлення пасхального яйця

1) Зубочисткою вставте в лещата намистину діаметром 15 мм. Попередньо обклейте металеві частини лещат лейкопластиром, щоб не пошкодилася поверхня намистини.

2) На дріт наберіть 6 маленьких бусинок і зробіть туге кільце. З’єднайте кінці дроту і протягніть їх через спиляну намистину.

Пасхальні яйця своїми руками

3) На спиляну поверхню капніть клей і притисніть до колечка. Намагайтеся виконувати роботу акуратно, щоб не забруднити намистинки.

4) Робимо кілька таких заготовок.

5) З’єднуємо намистини від найменшої, до великої, щоб вийшла конвалія.

6) Обмотуємо отримані квітки повністю дротом, щоб приховати місця з’єднання і отвори від намистин.

Пасхальні яйця своїми руками

7) Тепер необхідно зробити листочки з бісеру методом ручного ткацтва.

8) Візьміть дерев’яне яйце, яке будете обплітають бісером. Почніть плетіння з широкої смужки, яку закріпіть на яйці і продовжите плетіння за схемою.

Пасхальні яйця своїми руками

9) Розпочніть виготовлення підставки. Зробити її можна декількома способами: круговим плетінням або сплести широку смужку, до якої потім доплести підставку і верхню частину. Щоб підставка була більш стійкою, в нижній частині можна використовувати великі намистини.

10) Вставте яйце, листя і конвалії в підставку і добре закріпіть їх дротом.

Яйце з бісеру готове! Для плетіння з бісеру потрібно посидючість і трохи навичок, однак результат може спати по-справжньому вражаючим. Ваш виріб буде не гірше, ніж у знаменитого ювеліра Фаберже.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *