You are here: Home » Майстер-класи » Красиві сніжинки з солоного тіста

Красиві сніжинки з солоного тіста

Прикрашання новорічної ялинки одне з найрадісніших і захоплюючих подій в кожній родині. Це причина зібратися всім разом і підготувати свій будинок до зустрічі довгоочікуваного свята.

Якщо ви хочете якось по-особливому прикрасити новорічну ялинку, то наш майстер-клас вам сподобається. Отже, приступимо до створення новорічних сніжинок з солоного тіста.

Для цього знадобиться: 2 склянки борошна; 1 стакан солі; 1 стол. ложка лимонного соку; вода для замісу.

Змішайте всі інгредієнти в глибокій чашці і розбавляйте цю суміш водою до тих пір, поки тісто не стане еластичним і гладким. Солоне тісто не повинно прилипати до рук, зробіть його максимально схожим на пластилін. 

Далі підготуйте поверхню для роботи – застеліть стіл пергаментним папером або будь-яким іншим матеріалом, до якого не прилипало б тісто. Приготуйте спеціальну форму для випічки в формі сніжинки. 

сніжинки з солоного тіста

Візьміть невеликий шматочок солоного тіста і розкачайте його до товщини 1,5-2 см. Видавіть на тісті за допомогою формочки сніжинку. Проявіть фантазію, використовуючи формочки сніжинок різних розмірів, як це показано на фото. Не забудьте зробити невеликий отвір в сніжинці, щоб її можна було повісити на ялинку. 

сніжинки з солоного тіста

Повторіть ці кроки з рештою тіста.

Коли всі сніжинки будуть готові, викладіть їх на деко, застеліть пергаментним папером. Випікайте сніжинки протягом 4 годин на духовці, розігрітій до 80 градусів за Цельсієм. Перевіряйте вироби кожні 30 хвилин, щоб вони не підгоріли.

Сніжинки з солоного тіста також можуть висохнути і без духовки. Досить залишити їх на кілька днів сушитися на свіжому повітрі. 

Краї готових виробів потрібно трохи відшліфувати пилкою, щоб позбутися від неприємних шорсткостей.

сніжинки з солоного тістасніжинки з солоного тіста

Після того, як солоне тісто підсохне можна приступати до самого приємного етапу – фарбування і прикрашання сніжинок. Пофарбувати вироби з солоного тіста можна спеціальними харчовими барвниками, акварельними, акриловими фарбами або Гуашшю.

У нашому випадку скористаємося акриловою фарбою сріблястого кольору. Використовуючи густий пензлик, повністю покриваємо поверхню сніжинок фарбою.

сніжинки з солоного тістасніжинки з солоного тіста

Після того, як фарба висохне, за допомогою тоненького пензлика прикрасимо сніжинки різними візерунками. Тут немає особливих правил, проявіть фантазію і розмалюйте сніжинки на свій розсуд, прикрасьте їх намистинами, бісером або іншим декоративним матеріалом.

сніжинки з солоного тіста

Для закріплення кольору покрийте сніжинки шаром безбарвного лаку або прозорою акриловою фарбою в кілька шарів.

сніжинки з солоного тіста

Протягніть в отвір красиву ниточку або стрічку. Сніжинки з солоного тіста готові.

сніжинки з солоного тіста

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *