You are here: Home » Майстер-класи » Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Думаєте, що малювати олійними фарбами троянду з її численними пелюстками і тонкими відтінками кольорів складно? Насправді цей процес доволі легкий.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Центром нашої композиції буде насичена червона троянда. Щоб уникнути перенасиченості кольорів на полотні необхідно підібрати такі фарби для малювання, які будуть передавати свіжість і безпосередність малюнка.

Спочатку підготуйте дві копії основного зображення, перша з яких – розмите фото – будемо використовувати для уявного бачення малюнка, визначення основних форм і тонів. При наявності необхідного зображення деталі промальовувати вже простіше.

Вчимося малювати троянду олійними фарбамиВчимося малювати троянду олійними фарбами

Друга копія – чорно-біла гама, яка допоможе побачити тони, які потрібно змішувати для різних частин. Якщо тони правильні, то малюнок виглядає єдиним цілим.

Для виконання композиції використовуйте ґрунтований картон довільного розміру і пензлика 4 і 6 розмірів, пензлик №1 для промальовування деталей. Палітра кольорів складається з 4 водорозчинних фарб: кадмій жовтий середній, кадмій оранжевий, малиновий алізарин і синій ультрамарин (+ титанові білила).

Крок 1. Використовуючи розмите зображення, намалюйте ескіз композиції, коректуючи деталі і форми. Зосередьтеся, в основному, на розі, нанесіть на неї найбільш темні «тріщини», щоб визначити загальні лінії. Це можна зробити пензлем №1 або олівцем.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Крок 2. Центр композиції, тобто велику троянду всередині, малюйте найбільшим пензлем №6, змішуючи синій ультрамарин з алізарином малиновим для темного тону. Для коригування напівтонів до попереднього тону додайте алізарин малиновий.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Крок 3. Продовжуйте промальовувати великі частини композиції різними рівномірними кольорами, на деталях не зосереджуйтесь.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Крок 4. Додайте яскравих, світлих тонів до великої червоної троянди. Для цього змішуємо трохи білого, помаранчевого і алізарину малинового. Щоб уникнути зайвої білизни малюнка до червоної фарби додавайте обережно білу.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Крок 5. Як тільки плоскі тони і великі маси фарби нанесені, почніть змішувати тони для створення більшої глибини композиції. Додайте кілька яскравих тонів трояндам на тлі малюнка. Оскільки основна форма троянди циліндрична, необхідно враховувати освітлення. У нашому випадку джерело світла знаходиться з правого боку.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Крок 6. Використовуючи меншу кисть намалюйте відблиск всередині квітки. Троянди мають матову бархатисту поверхню. Тому основний тон квітів повинен бути м’яким, а не блискучим.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Крок 7. Заключний етап – промальовування країв. М’якими рухами пензля замалюйте виступаючі гострі краї пелюсток. Фарбуйте великим пензлем, як робили раніше, щоб залишити багато різких країв. Використовуйте чистий пензлик або палець, щоб пом’якшити верхній лівий край і верхній правий кут троянди. Також пом’якшите пелюстки менших троянд, щоб акцентувати увагу на гострому центрі великій троянді. Поєднання м’яких і жорстких країв підсилює візуальне сприйняття.

Вчимося малювати троянду олійними фарбами

Малюнок завершено!

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *