You are here: Home » Майстер-класи » Сніжинки, в’язані гачком: схеми і маленький секрет

Сніжинки, в’язані гачком: схеми і маленький секрет

Напередодні Нового року всі умільці починають створювати святкові декорації в своєму будинку, тому сьогоднішній наш майстер-клас буде присвячений сніжинці, що зв’язана гачком. Це оригінальнеа і дуже «душевна» прикраса для вашого свята, яка порадує не тільки дітей, а й дорослих.

Сніжинка в’яжеться приблизно за 20-30 хвилин. Все залежить від вашої майстерності. Візьміть нитки (бажано тонкі бавовняні), гачок і приступайте до роботи. Схеми в’язання представлені нижче, візьміть їх за основу. Якщо ж ви маєте необхідний навик, то можете поекспериментувати, створивши новий візерунок.

Сніжинки

Після того як ваш виріб буде готовий, необхідно його прикрасити, надати жорсткість. Цей секрет використовували ще наші бабусі, для додання в’язаним серветкам потрібної форми. Використовувати можна як спеціальні спреї, так і крохмаль і навіть цукровий сироп. Ми ж з вами скористаємося бабусиними секретами.

Як накрохмалити сніжинку?

Візьміть 2 столові ложки на 1 склянку води звичайного харчового крохмалю. Залийте його невеликою кількістю води, розмішайте і потім, тонкою цівкою додайте окріп, постійно помішуючи. Розчин готовий, тепер просто замочіть в ньому сніжинку на деякий час.

Сніжинки

Після цього відіжміть і закріпіть виріб на рівній поверхні за допомогою шпильок. Зачекайте, коли воно повністю просохне.

Сніжинки

Сніжинки

Де ж використовувати таку сніжинку? – запитаєте ви. Варіантів дуже багато. Використовуйте їх для прикраси подарунків і новорічних скрап-листівок. При необхідності можна покрити виріб блискітками. Використовуйте як ялинкову прикрасу, для цього вам потрібно лише зробити хвостик – петельку.

Прикрасьте інтер’єр квартири. Закріпіть в’язані сніжинки на шторах або підвісьте на мотузочках до стелі. Таким чином, ви створите у себе вдома імпровізований снігопад. Використовуйте для декорування новорічних карнавальних костюмів. Способів застосування ажурних сніжинок може бути тисяча, головне, докласти трохи уяви, і тоді ваше свято перетвориться в чарівне, казкове дійство. 

Сніжинки

Сніжинки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *