You are here: Home » Все для весілля » Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Найбільш виграшний варіант, який виділить вас серед дівчат в клубі або в компанії подружок – спідниця з фатину. Пишна, схожа на величезний весільний торт зі збитими вершками або на легку хмаринку, така спідничка додасть в образ трохи шарму і загадковості, підкреслить молодість і струнку фігурку.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Види фатину і класифікація спідниць з фатину

Фатин – це тонка сітчаста синтетична прозора тканина, трохи пружна на дотик, здатна тримати форму. Існує кілька видів фатину:

  • матовий;
  • однотонний;
  • напівпрозорий;
  • блискучий;
  • сітчастий з малюнком, де малюнок наноситься чотирма способами:
    • за допомогою вишивки;
    • травленням;
    • друкованим способом;
    • з золотистим або сріблястим напиленням.

Найбільший естетичний ефект декору досягається за допомогою перфорування фатину.

Відповідний матеріал для пошиття спідниці – нейлоновий шифон, він добре тримає форму, ніжний на дотик, утворює м’які фалди.

Матеріал, з якого шиється фата для нареченої – це той же фатин, але має більш високий показник жорсткості, ніж шифон. Підходить для високих спідничок типу балетної пачки.

За класифікацією спідниці з фатину бувають:

  • спідниця-пачка – за формою нагадує короткий балетний варіант, часто має яскравий непрозорий верх з атласу, сатину або крепдешину;
  • tutu – оригінальна спідниця з фатину дуже високої жорсткості, коли краї спідниці розташовані практично перпендикулярно до тіла господарки. Ідеально підходять для занять спортом (фітнесом) або для костюмерній вечірки дівочої вечірки;
  • американка – пошив з нейлонового шифону, довжина варіюється від міні до середньої, завдяки матовості матеріалу може носитися без под’юбніком;
  • pettiskirts – найбільш популярний вид, який застосовується для пошиття весільних, випускних, бальних, коктейльних суконь, підходить для пошиття спідниці для дівочої вечірки.

Пошиття спідниці з фатину – п’ять хвилин і готово!

Спідниці з фатину для дівочої вечірки можуть бути з широким атласним поясом або на гумці, на корсажі з кокеткою по лінії стегон або з куліскою по талії. Для того, щоб зшити спідницю, потрібно вибрати матеріал, який буде відповідати класифікації спідниці.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Для спідничок типу Tutu, пачки підходить звичайний фатин, з якого шиють фату для нареченої, намагайтеся вибирати не дуже жорсткий, інакше спідниця стане “колом” і буде виглядати дещо невдало, до того ж він колеться.

Якщо є бажання пошити летючу спідницю, але без зайвої пишності – вибирайте підкладковий нейлон. Але фаворитом серед фатину по праву вважається нейлоновий шифон. Прекрасно лягає складками, не стирчить, але при цьому зберігає пишність. Здатний втілити будь-які бажання і фантазії модельєра, так як асортимент по виду тканини і колірній гамі великий.

Як зшити спідницю з фатину своїми руками

Спідниці подібного роду шиються дуже швидко і при цьому не потрібна наявність навичок або досвіду в швейному справі. Щоб тіло відчувало себе комфортно в спідниці з фатину необхідно вибирати матеріал з найбільш мінімальною жорсткістю.

Спідниця з фатину в стилі Pettiskirts – практичний майстер-клас

Щоб пошити спідницю з фатину, нам знадобиться:

  • флізелін (0.5 м);
  • шифон або фатин для ярусів спідниці (3 метра при ширині матеріалу 150 см);
  • сатин або атлас для кокетки (0.5 м);
  • фатин для оборок (5 метрів);
  • гумка (ширина 25 см, довжина дорівнює обхвату талії);
  • атласна стрічка (для пояса, довжина дорівнює обхвату талії + 3 см на шви).

Спідниця, що складається з шифону та фатину додасть трохи легковажності в образ, зробить фігурку більш витонченою і граціозною. Довжина спідниці в готовому вигляді 50 см.

Це виріб є за своєю суттю двостороннім: непрозорий шифон і прозорий фатин можна змінювати зовнішньою і внутрішньою стороною.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Спідниця з фатину: пояснення термінів

  • кокетка – верхня частина спідниці, в яку вшиті стрічка і гумка, а до нижньої частини кокетки кріпиться тканина з сатину;
  • ярус – нижня частина спідниці, на яку кріпляться пишні оборки;
  • рюша – основа пишною спідниці, шиється з фатину, шириною 11 см.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Етап пошиття спідниці з фатину для дівочої вечірки

  1. Фатин ріжемо на смужки, ширина яких 7-10 см.
  2. Шифон розрізаємо на яруси, шириною в 11 см.
  3. На швейній машинці за допомогою рядка “зигзаг” обробляємо зрізи шифонових ярусів.
  4. Зшиваємо шифонові смуги між собою по вузькому краю і замикаємо в коло.
  5. Фатин збираємо в збірку за допомогою машинної строчки “намітки”, щоб вийшли рюші.
  6. На цьому етапі необхідно пришити рюші до ярусів спідниці.
  7. Викроюємо кокетку з сатину по заздалегідь приготованій викрійці, зшиваємо по боковому шву, зміцнюючи з вивороту флизелином.
  8. Пришиваємо пояс і атласну стрічку.
  9. Пришиваємо пишну спідницю з фатином до кокетки.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Спідниця для дівочої вечірки готова.

Як зшити спідницю з фатину (модель “американка”)

Для тих, хто не здатний самостійно зробити викрійку і не дуже вміло управляється з нитками і швейною машиною, підходить швидкий майстер-клас з пошиття спідниці американки:

Нам знадобляться наступні матеріали:

  • гумка (довжина дорівнює обхвату талії);
  • фатин 3 метри (ідеально три оберти талії).

Пошиття спідниці з фатину для дівочої вечірки в стилі “американка” – майстер-клас

  1. Фатин розрізати на прямокутники, рівні довжині спідниці. При ширині фатину 150 см і довжині спідниці в 50 см виходить 9 кусків.
  2. Фатин з’єднати між собою внахлест ручним швом, одна смужка повинна заходити за іншу на ширину 5 см.
  3. Взяти гумку, розтягуючи по довжині, пришити до неї смужки фатину.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Вийде пишна шикарна спідниця, яка зробить Вас принцесою на дівочому вечорі з подругами. Для того, щоб не було видно шов, можна пришити атласну стрічку, зав’язавши її в красивий бант ззаду або збоку.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки Спідниця з фатину для дівочої вечірки

З чим надіти спідницю з фатину на дівочу вечірку

Міні спідниця з фатину відмінно комплектується з лосинами, джинсами або легінсами, верх може бути найрізноманітнішим: від гладкого топа до джинсового жилетки з футболкою. Досить революційний образ може доповнюватися яскравою великою біжутерією і сумочкою клатч.

Спідниця з фатину для дівочої вечірки

Спідниці середньої довжини не менше екстравагантні і носяться під чоботи, в комбінації з вовняним светром або атласним топом в тон спідниці.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *